Meer dan 90 jaar ervaring

DE LEKKERSTE KOEKJES SINDS 1929

Sinds 1929 met passie voor patisserie

Het verhaal van Patisserie Royale begint bij broer en zus Schrijnemaekers. Deze Maastrichtenaren begonen samen in Brussel een patisserie, Patisserie Royale. Na enkele jaren kregen broer en zus last van heimwee en vertrokken ze terug naar Maastricht om daar in 1929 Patisserie Royale op te richten aan de Wijcker Brugstraat 13.

Patisserie Royale was vanaf het begin een groot succes. Naast het klantgerichte personeel was dat vooral te danken aan een compleet assortiment lekkernijen die op ambachtelijke wijze en met passie werden gemaakt.

Overname door de familie Struijcken

In 1957 kwam Patisserie Royale in handen van de familie Struijcken, welke de traditie van hoogwaardige patisserie en klantgerichtheid met plezier en hard werken voortzette. Zo kregen we in Maastricht en omstreken steeds meer bekendheid en werden we vooral gekend om onze Limburgse specialiteiten. Inmiddels werkt de derde generatie Struijcken in de zaak en is het vooruitzicht dat deze de familietraditie voortzet.

Introductie van horecakoekjes

Jef Struijcken deed eerst ervaring op bij andere bedrijven binnen de bakkerijsector voordat hij als tweede generatie en als bakkerszoon bij Patisserie Royale kwam werken. Hij kwam omstreeks 1980 op het idee om op rustige dagen traditionele koffiekoekjes te gaan bakken. De verse koekjes vonden al snel hun weg naar de betere horeca in Maastricht en omstreken.

Oprichting Koekjes Royale

Beetje bij beetje ontpopte de verkoop zich naar horecazaken verspreid over Limburg en Brabant. Het succes van de horecakoekjes was zo groot dat onze patisserie op een gegeven moment echt te klein werd. Zo besliste Jef Struijcken om in 2008 een aparte koekjesbakkerij op te richten en ontstond Koekjes Royale aan de Karveelweg te Maastricht.

Logokoekjes

Naast een compleet assortiment smaken en modellen koffiekoekjes introduceerde Jef Struijcken ook de mogelijkheid om eigen logokoekjes te laten bakken. Klanten kunnen zo de heerlijke koekjes van Koekjes Royale in hun eigen vorm en met opdruk (logo) in reliëf aan hun gasten serveren. Wederom een zeer goede beslissing want maand na maand werden er meer koekjes gebakken.

Uitbreidingen Koekjes Royale

Naast de betere horeca vonden ook steeds meer koffiebranders hun weg naar Koekjes Royale. De mogelijkheid voor een eigen logokoekje in combinatie met de hoge kwaliteit gaf hierin veelal de doorslag.

Drie jaar na de oprichting van Koekjes Royale werd in 2011 de vestiging aan de Karveelweg al te klein en werd het bakkerijoppervlak verdubbeld door te verhuizen naar Withuisveld in Maastricht. Daar hadden we voorlopig voldoende ruimte voor de opslag van grondstoffen, voorraad en natuurlijk de bakkerij en inpakafdeling.

Begin 2015 werd de huidige vestiging aan de Graanmolen 18 te Maastricht in gebruik genomen. Met wederom een verveelvoudiging van het bakkerijoppervlak hebben we nu voldoende ruimte om de huidige klanten te bedienen en de komende jaren verder te groeien.

De toekomst

Van oudsher bakken wij uitsluitend met de beste natuurlijke en lokale grondstoffen. Daarnaast bakken wij de koekjes nog steeds op ambachtelijke wijze en volgens onze traditionele recepten. Zo kunnen wij de kwaliteit van elk koekje waarborgen.

Met onze klanten hebben we meestal een jarenlange relatie en dagelijks vinden nieuwe klanten hun weg naar Koekjes Royale. Wij zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen en plezier tegemoet.